Hallo,
Ik ben Bart van BarbecueCatering.be.
Wij zijn gespecialiseerd in “Low & slow” kwaliteitsbarbecue.
In België kennen we vooral grill-BBQ.
Wat is het verschil tussen low & slow en grill BBQ?
Bij grill BBQ raakt de vlam regelmatig het ingrediënt wat een
bittere smaak geeft en kankerverwekkend is.
Bij de low & slow BBQ methode raakt de vlam nooit het ingrediënt.
Grillen gebeurt aan 3 à 400 graden maar kip is al gaar op 55 graden
en zalm al op 52 graden.
Eens boven deze temperatuur barsten de cellen open en vallen de unieke
vlees –en vissappen op de kolen of ze verdampen.
Daarom moeten grill BBQ ingrediënten gemarineerd worden
in olie met kruiden, suiker en smaakversterker.
Met low & slow BBQ kan je de unieke smaak proeven van elke ingrediënt,
i.p.v. dat de kruiden/marinades domineren.
Deze kruiden kan je toevoegen in de vorm van salsa’s of kruidenboter.
Dit is onze definitie van authentieke BBQ.
Link: